Често задавани въпроси

ОТГОВОР: Ние предлагаме разработване на кройки за нови модели облекла цялостно от дизайна до етапа на влизане в производство с пълно окомплектоване на документация за разходни норми и обмерни данни. Предлага ме и отделни услуги. КОНСТУИРАНЕ – по скица с обмерни данни или от дреха без да се разпаря ДИГИТАЛИЗИРАНЕ – на кройки от картон или хартия ГРАДИРАНЕ по размери – с предоставени таблици за обмерни данни по размери ПОДРЕЖДАНЕ на капаци за кроене Направа на планове за кроене с пълна отчетност за необходимите платове и спомагателни материали за скрояването на поръчките. ПРИНТИРАНЕ на капаци за кроене Извършваме и корекции на CAD кройки предоставени в съответният формат. Всички услуги могат да бъдат предоставени по отделно или общо като пакет с 20% отстъпка
ОТГОВОР: Списъка с фирмите за който сме разработвали модели е огромен но не правим разграничение или статистика за известността на клиентите ни. Защото ние подхождаме към изработването на конструкцията на желания модел на клиента с една и съща сериозност и не се интересуваме фирмата или марката колко е позната или непозната.

ОТГОВОР: Изпратете ни първоначално на e-mail снимка или скица на модела. При липса на физическа мостра задължително снимката или скицата трябва да е придружена с таблица с обмерни данни на дрехата. Снимката или скицата е необходими да показва много ясно по недвусмислен начин всички детайли на модела, шевове, срязвания и др. особености на модела както и силуета да е ясно изразен.

Таблицата с обмерни данни на дрехата е необходима защото при липса на тези данни за модела ние ще трябва да разработим основна кройка прототип според нашето виждане за обмерните данни на дрехата от снимката. След което дрехата трябва да се ушие и вие да направите вашите коментари и препоръки за уточняването на модела за максимално доближаване до вашата представа за дизайна на модела.

Този процес по уточняване на размери, силует и цялостна визия на модела изисква по продължително време и трябва да се предвиди във времето за разработването на модела. Поради продължителността се оскъпява от два до три пъти разработването на модела и поради тази причина почти не се практикува.

Нашата препоръка е когато искате да се направи модел от снимка. Първоначално модела да се скицира и ясно да се обозначат на скицата всички детайли, шевове и др. характерни особености на модела. Да се направи таблица с измерванията на дрехата като се вземат стойностите от друг подобен като силует и размер модел.

Примерна таблица с обмерни данни.

 
Така подготвен и предоставен за конструиране модела значително се съкращава времето за разработването на основна кройка.

След разглеждане на модела ние ще ви върнем отговор като оферта с цена и срок за изработка.

При одобрение на офертата за модела. Изпратете ни това което имате като информация за модела или ушитият модел ако имате физическа мостра по куриер. Ние ще разработим кройката в базисен размер и ще ви я изпратим за прошиване на прототипна мостра от вас или вашият производител.

ОТГОВОР: Ние работим много видове облекла и за много фирми а всяка производствена линия е оборудвана с точно специализирани машини който ние няма как да поддържаме в наличност. Затова предоставяме моделите за прошиване от самите производители като по този начин самия производител се запознава с модела и ако има някакви изисквания относно особеностите на машинният му парк или начина на работа ние се съобразяваме с тях и ги отразяваме в кройката или реденето на капаците за кроене на модела с което се подобрява безпроблемно и по бързото шиене на модела.
ОТГОВОР: Ние конструираме модела със специализирана CAD система за облекла с най голяма точност но въпреки това ние проверяваме кройката като я скрояваме и ушиваме от плат и изработваме първи прототипен модел и така кройката е още по перфектна. Този модел е първи прототипен и ние не го предоставяме на клиента в този вид. Можем да изработим втори прототипен модел като ни предоставите оригинален плата от който ще се произвежда модела. Този втори прототипен модел не е все още мостра за предоставяне за одобрение. Мострата за одобрение трябва да бъде изработена със специализираните машини от производителят който ще шие поръчката.
ОТГОВОР: Корекциите който непроменят модела са включени в услугата и не се таксуват допълнително.
ОТГОВОР: Времето за изработването на един модел е от 1 до 4 работни дни зависещо от неговата сложност и момента на натовареност на нашият екип. При наличие на CAD система от производителя кройките се изпращат в електронен вид за системата която има производителя. При липса на система кройките се предоставят на термоподлепваща хартия.
ОТГОВОР: Всички хартиени или картонени кройки който имате могат да бъдат съхранени в електронен вид за винаги. Така вече няма да е необходимо пространство за съхранението им. Ще са съхранени в първоначалният им вид и няма да е нужно поради използването им многократно да се нараняват и периодично да се възстановяват както е при картонените кройки. Един път съхранени те остават завинаги в този вид. В електронен вид старите ви модели лесно и бързо се моделират и трансформират в нови модели.
ОТГОВОР: Използването на CAD система в производството на облекла се налага най вече поради това, че цената на готовите облекла зависи от цената и разхода на платовете вложени в тях. Използването на услугата редене на капаци за кроене с CAD система спестява много метри плат и дава много точна отчетност на вложените материали. Цената за използването на услугата е далеч по малка от направената икономия на плат. И по този начин използването на услугата на практика се превръща в плат. Икономията на плат води до значителна по ниска себестойност на облеклата и до по голям брой произведени облекла.
ОТГОВОР: Нашите услуги могат мигновено да се доставят през интернет по e-mail, skype и др. Използвайки услугите на SYSTEX вашият оператор на CAD системата не е нужно да е моделиер-конструктор достатъчно е да има основни познания с компютър за да може изпратените от нас файлове да се стартират на вашата CAD система. При необходимост ние може да управляваме вашата система дистанционно и без оператор или да помагаме на вашият оператор за работа със системата.
ОТГОВОР: Да вие може да закупите само плотер и изчертаването на капаците за кроене да става при вас. Ние ще подготвим файловете за вашият плотер и ще ви ги изпратим по Интернет. Нашият съвет е преди да закупите плотер да прецените дали тази инвестиция в закупуването на плотер ще доведе до намаляването на разходите или ще ги увеличи. Какво е необходимо за правилното използването на плотер. – Подходящо климатизирано помещение, оператор който да не оставя без надзор работата на плотера, консумативи за плотера писалки или мастилени касети, плотер хартия, абонамент при специализирана фирма точно за вашия плотер за техническа поддръжка при повреда. Трябва да имате готовност за закупуване веднага на части при налагане за смяна при повреда. Частите за плотерите в повечето случай се доставят от чужбина за което е необходимо време. Много е важно добре да разучите условията за техническата поддръжка и сроковете за отстраняването на повредите защото спирането на работата на плотера за по дълго време води до спиране подаване на работа към кроялният участък и блокиране на цялото производството.

ОТГОВОР: Услугите може да се заплатят с някой от следите начини: По банков път. На място в офиса на фирмата. По електронен път чрез ePay . НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

ОТГОВОР: Издаваме данъчни фактури. Фирмата е регистрирана по ДДС
ОТГОВОР: При възлагане на модел за изработване на основна кройка се заплаща 40% от стойността на направената оферта. Плащането се извършва след необходимото време за извършването на услугите когато ще ви бъде изпратена фактура за плащането. Политика на фирмата извършените услуги да се предават на клиента поръчал услугата след заплащане.
ОТГОВОР: При закупуване на собствена система вие трябва да имате на предвид разходите по една система и обема на работа която имате. Дали ви е по изгодно да плащате за услугите само когато имате реални поръчки и когато имате нужда. Използвайки услуги вие не плащате Първоначална инвестиция € 10 000 до € 30 000 зависеща от системата. Заплата всеки месец на оператор работещ със системата. Обучение на оператора за работа със системата от 250 до 500 лв. на ден Консумативи за системата писалки, мастила или тонер касети в зависимост от модела плотер от 20 до 160 лв. Хартия за плотера при която плащате фирата при грешка. Подходящо климатизирано помещение необходимо за правилната работа на системата. Понеже производството е много зависимо от работата на системата трябва да имате месечен абонамент със сервиз за техническо обслужване за бързо отстраняване на повреда която би довела до спиране работата на персонала и изоставане със сроковете.
ОТГОВОР: С днешните технологии, ние сме в постоянна връзка с нашите клиенти чрез електронна поща, телефон, Fax ,Skype и TeamViewer. Ние се намираме в Европейската общност и изпращането и получаването на физически мостри до всяка точка в Европа е възможно в рамките на няколко дена. Ако произвеждате вашите облекла в България и искате вашите модели да пристигнат възможно най бързо до производителя в България може да ни ги изпратите на електродната поща и ние ще ги изчертаем или градираме по размери както и можем да ги подготвим в маркери за кроене с нашата CAD/CAM система и ще ги доставим до всяка точка в България.

Изпратете ни запитване / Send us an inquiry

Прикачете файлове / Attach files

Как може да помогнем? / How can we help?

Чувствайте се свободни да зададете въпрос или просто да оставите коментар. / Feel free to ask us a question.


Приемам политиката за поверителност / I agree with the privacy policy